fredag 21 september 2012

Dagarna fortsätter



Jag hinner inte med att skriva om allt som händer! Vi har varit här drygt en vecka, men med allt vi har hunnit uppleva känns det som att vi varit här bra mycket längre. Dagen som gjort starkast intryck på mig var den då vi fick följa med på hembesök hos folk i slummen.

Vi fick följa med varsin kvinna runt hörnet på TFG:s kontor. Genast kände man på lukten och såg på marken att här var det sämre. Två av kvinnorna gick en stund med Charlotte och mig mellan husväggarna på de smala gatorna tills vi kom fram till en stor väg. När man ska korsa en väg i Delhi, gäller det att passa på när det blir en lucka i trafiken! Jag och Charlotte behärskar ännu inte konsten ordentligt, så vi fick hålla kvinnorna i handen när vi gick över vägen.

Bredvid vägen var en liten mur. Kvinnorna tog med oss bakom den, och där var en hel liten by av tälthus, tillverkade av trasiga presenningar och tyger! Det första som mötte oss var en liten grupp människor i olika åldrar som satt vid en “husvägg” med flugor surrandes kring sig.

Det är svårt att tänka sig att människor kan bo så, samtidigt som de på något vis ändå verkade ha det ganska mysigt. En kvinna satt och tvättade håret över en balja. Barnen var nyfikna på oss och följde efter oss men höll sig ändå på lite avstånd. Det var en jättesöt liten pojke som lekte med en skrynklig, knallrosa plastboll. På något vis lyckades han få in den mellan oss och vågade inte gå och hämta den, utan gömde sig bakom några andra av barnen. Jag tyckte så synd om honom!

Efter besöket i tältbyn gick vi tillbaka in på de smala gatorna mellan husen. Plötsligt kändes allt så fantastiskt fint där! Och vår lägenhet hade förvandlats till rena lyxboendet, och då ska vi inte tala om hur det är hemma i Sverige…

Det läskigaste vi varit med om skedde en hyfsat solig dag när vi var uppe på ett tak. Plötsligt hördes en fruktansvärd knall och vi såg rök stiga fram. Vi svenskar tänkte panikslaget att det måste vara en bomb. Det visade sig att det “bara” var en blixt som slagit ner i trädet intill oss och indierna som hade tagit med oss upp på taket hade riktigt roligt åt vår reaktion. Till vårt försvar kan ju sägas att det ändå blev stor uppståndelse av knallen och att folk strömmade till från alla håll, eller kikade ut genom fönster eller från balkonger.

Utsikt från taket

Kan också nämnas att det nyss fallit snö i Himalaya, så vi hoppas på att det varma vädret snart ska börja avta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar